רמקולים שקועים

X

רמקולים שקועים הינם פתרון אסטטי ומינימליסטי לחלל החדר. הרמקולים מאפשרים תחושה של מרחב פתוח במינימום פשרות מבחינה אסטטית, אבל מתאימים רק לנמצאים בשלב שיפוץ או בניה וערוכים לבצע את ההכנות הנדרשות לשם כך.

למעוניינים לשמור על מרחב נקי ומינימלסטי, ולמוכנים לשלם מחיר מסוים באיכות השמע במוסיקה וקולנוע ביתי

לאוהבי המוסיקה או למחפשים חווית קולנוע ביתית אמיתית. רמקולים שקועים בתקרה, לא ידעו לרוב לספק חווית זו.
בנוסף למי שלא נמצא במהלך שיפוץ או בניה, הכנת השתית הנדרשת לשם כך, תהווה בעיה בביצוע של רמקולים שקועים בתקרה.

קטגוריות מוצרים נוספות

מוצרים מומלצים

Products not found

קטלוג רמקולים שקועים

הגיעו לאולם תצוגה והדגמה שלנו להתרשם מסאונד שלא ישאיר אתכם אדישים. סראונד סאונד יבואנית ומדגימה באולם תצוגה מגוון רמקולים שקועים,  רמקולים שקועים לתקרה, בבטון או רמקולים שקועים בגבס, אתם מוזמנים להגיע להתרשם

TDG Skybar LCR רמקול שקוע
7%

TDG Skybar LCR רמקול שקוע

6,880
TDG IWLCR-66V2 רמקול שקוע
10%

TDG IWLCR-66V2 רמקול שקוע

6,500
21%

רמקולים שקועים W670

1,780
רמקול שקוע קיר Emphasys IW60
16%

רמקולים שקועים IW-60

1,620
רמקול תקרתי IO2 IN CEILING cabasseרמקול תקרתי IO2 IN CEILING cabasse
13%

IO2 IN CEILING cabasse

4,800
רמקול מדפי שטוח 2WAY GLE 417 OnWall של חברת Canton
12%

רמקול GLE 417 OnWall

3,950
26%

רמקולים שקועים CWM652

1,990
רמקולים שקועים 301 Bose
20%

רמקולים שקועים 301 Bose

2,150
רמקול שקוע IC6
13%

רמקול שקוע IC6 ELIPSON

1,880

רמקולים שקועים בקיר ורמקולים דקים תלויים – מה ההבדל?

  1. סקירה כללית אודות רמקולים שקועים
  2. סוגי רמקולים שקועים
  3. סקירה אודות רמקולים תלויים (On-wall)
  4. רמקולים תלויים מול רמקולים שקועים ופתרונות מקרן קול

1. סקירה כללית אודות רמקולים שקועים

רמקולים שקועים הפכו למרכיב עיקרי עבור רוב מערכות קולנוע ביתי בהתאמה אישית. רמקולים שקועים בקיר או בתקרה משמשים כפיתרון אסטטי להפליא עבור מערכות שמע ביתיות לנגינת תכנים מוזיקליים, ובכך מנטרלים את הצורך ברמקולים מגושמים. כיום, לא נדיר להיתקל במערכת קולנוע ביתי מורכבת מרמקולים שקועים בבית הישראלי הממוצע, ואפילו בביתם של אודיופילים מושבעים בעלי מערכות שמע בעלויות אסטרונומיות של למעלה מ- 80,000$.

לידיעה: ההגדרה אודיופילים: אדם שנלהב לגבי שיחזור צליל בנאמנות גבוהה למקור.

2. סוגי רמקולים שקועים

רמקולים נסתרים בקיר

אחד הטרנדים החדשים ביותר בעולם הקולנוע הביתי – רמקול נסתר לחלוטין מאחורי קיר גבס. נשמע כמו מדע בדיוני? ובכן, זה לא. הרמקול הנסתר הוא הביטוי האולטימטיבי באודיו אדריכלי. מותקן בתוך הקיר או התקרה ומסתיים בגימור על פני השטח, רמקולים מוסתרים מספקים את מוסיקת האווירה שמקיפה את החלל ללא טביעת רגל חזותית. להטמעת מערכת השמע בחלל החדר באופן אבסולוטי, רמקול נסתר הוא הפיתרון המושלם.

רמקול סאבוופר שקוע

רמקולים שקועים נוטים שלא להפיק יותר מידי בס הודות לחוסר בתיבת התהודה, אלמנט וופר קטן בנפח וטווח תדרים שאינו מאפשר לרמקול לרדת לרמות הדרושות להפקת צליל בס עשיר. בשל כך, יותר ויותר יצרני רמקולים שקועי קיר מייצרים סאבוופרים שקועים שמעוצבים להתאים לחלל הקיר. רמקול סאבוופר שקוע נתמך בטכנולוגיות חדישות וחדשנות עיצובית בעולם האודיו שהופכים את רמקול הסאבוופר הרצפתי המסורתי, למחוץ לאופנה. איכויות הבס הצפויות מרמקול סאבוופר שקוע הן לא גבוהות במיוחד ולא מובנות מאיליהן, אבל כשהלקוח מוצא את עצמו מאזין לצליל המופק כחלק מסקירת חנויות קולנוע ביתי, המבט הרווח הוא זה של תדהמה. רמקול דק במיוחד שמפיק צליל בס עמוק ומרשים, במקביל לשמירה על מראה אסטטי, מודרני ונקי.

רמקולים שקועים ללא מסגרת

אחת המגמות החדשות יותר בעולם הקולנוע הביתי בכלל ורמקולים שקועים בפרט, התחילה בחברה בשם “סוננס” (Sonance) שהובילה מהלך במטרה להנדס את הרמקול השקוע המושלם. הכוונה הייתה פשוטה – לבטל את מסגרת הפלסטיק שמקיפה את הרמקול. רמקול שקוע ללא מסגרת יעניק את המראה האחיד והנקי ביותר על הקיר כשכל מה שגלוי למאזין הוא הרשת שעוטפת אותו. על פני השטח, הרעיון נראה ברור מאיליו היום, אולם ההנדסה מאחורי עיצוב רמקול שכזה די מתוחכמת. בניטרול מסגרת הפלסטיק, היה צורך בחשיבה על האופן בו “הגריל” שמכסה את הרמקול יתפס באופן יציב לגוף הרמקול עצמו. הפיתרון? חלק מהרמקולים מגיעים עם גריל שמתלבש לתוך גוף הרמקול, אולם הרוב המוחלט מגיע עם גריל ממוגנט. במערכת קולנוע ביתי, רמקולים שקועים ללא מסגרת נראים נהדר לעומת כאלו עם מסגרת. לרוב, הרמקולים השקועים הללו מגיעים עם גריל מרופד בחלקו הפנימי, פתרונות ואביזרים נוספים שמסייעים להפוך את הרמקול השקוע לחלק מהעיצוב הכולל של החדר, אך במקביל לשמירה על יכולותיו להפיק צליל מדהים.

רמקולים שקועים מסורתיים

רמקולים שקועים מסורתיים עוצבו באופן שנועד להתאים אותם לחיתוך שהוכן בקיר הגבס בין 2 ניצבים. לאחרונה, מעצבי מערכות אודיו שידרגו את הרמקול והוסיפו בו את יכולת הכיוונון של אלמנט הטוויטר ואף התיבה הקולית עצמה. העיצוב למעשה מאפשר למקסם את ביצועי הרמקול השקוע בין הניצבים בקיר. רמקולים שקועים מסורתיים מגיעים בצורה עגולה, מרובעת, מלבנית וצורות מסורתיות פחות.

3. סקירה אודות רמקולים תלויים (On-wall)

רמקולים תלויים לקולנוע ביתי, יחסית חדשים בקטגוריית הרמקולים עבור מערכות שמע ביתיות, יוצרו בשל הפופולריות של טלויזיות HDTV שטוחות. במשך עשרות שנים, רמקול “טוב” נחשב רמקול רצפתי מלבני, מוגבר על ידי רסיבר AV וממוקם בצורה דומיננטית בחלל החדר. בזכות ירידת המחירים החדה של טכנולוגיות ומכשירי אלקטרוניקה, הרעיון שהצרכן הממוצע ישתדרג לטלויזיית HDTV שטוחה שנתלת על הקיר כמו פריט אומנות הפך לאפשרי. לא עוד טלויזיית CRT דמוי קופסא, משמע לא עוד רמקולים רצפתיים, דמוי אדום.

בעוד משיכתנו להשתדרג לטלויזיית LCD \ LED \ פלזמה שטוחה היא רבה, הגיע הצורך להתאים רמקולים “HD” שטוחים למסכי הטלויזיה התלויים על הקיר – צורך שהיווה אתגר לא קטן עבור תעשיית האודיו. כאן נכנסו לתמונה הרמקולים הדקים שנתלים על הקיר. חלק מהרמקולים הדקים מעוצבים להתאים למראה מסך הטלויזיה הרחב וחלקם מעוצבים בצורה צרה על מנת ליצור מראה מודרני ואומנותי יותר.

חלק מהרמקולים הדקים מגיעים בגימור מותאם אישית, ואחרים במגוון צבעים ואפשרויות הדפסה אומנותית על הגריל עצמו. מכנה משותף לכל סוגי הרמקולים השטוחים הוא מן הסתם שהם נתמכים על עוצמתו של רמקול סאבוופר להפקת צלילי הבס, זאת הודות לעובדה שהם דקים ובעלי תיבת תהודה מוגבלת בעומקה.

4. רמקולים תלויים מול רמקולים שקועים ופתרונות מקרן קול

רמקולים דקים מתמודדים באופן מרשים מול רמקולים שקועים בקרב צרכנים. הרמקולים הדקים נוחים יותר להתקנה, דינמיים בכך שמאפשרים הרצת חוטי הרמקול מתחת, מעל או לצידי הרמקול, ומעניקים גמישות מירבית בעת ההתקנה ואחריה. רמקולים שקועים לעומת זאת, דורשים מעט חשיבה עמוקה יותר ותכנון. הרמקולים השקועים אמנם בולטים פחות בחלל החדר, אך גריל הרמקול לעולם יהיה בעל גוון כהה יותר.

רמקולים שקועים או תלויים אינם בהכרח הפיתרון עבור כל מערכת קולנוע ביתי. מקרן קול (ידוע גם בכינוי: מקרן סאונד, סאונד סר, סראונד בר ועוד) מעניק פיתרון מצויין ללקוח שאינו מעוניין בתלייה ואינו מעוניין בהטמעת הרמקולים בקיר או תקרת הגבס. מקרן קול הוא פיתרון פשוט – יחידת רמקול (בדרך כלל מגיע עם רמקול סאבוופר) שיכולה להפיק צליל נהדר עבור התכנים שעל גבי DVD בלוריי, HD DVR, iPod, iPhone ומקורות אחרים שברשותך.

אף על פי שמקרני קול רבים מתוחכמים ומסוגלים להפיק צליל שמדמה סראונד היקפי, אין מנוס ממערכת קולנוע ביתי 5.1 – 7.1 בסראונד ליצירת החוויה הקולנועית המושלמת ללקוח המעוניין בכך.

ליעוץ מקצועי בבחירת מערכת רמקולים שקועים והתאמתם לרסיבר קולנוע ביתי, או ליווי מקצועי צמוד עם יתר בעלי המקצוע השותפים בשיפוץ ביתכם להכנת תשתיות – אל תהססו ליצור עימנו קשר.

מחפשים רמקולים לקולנוע ביתי במחיר שפוי? צוות סראונד סאונד מזמין אתכם להתרשם ממגוון רמקולים בתצוגה: רמקולים שקועיםרמקולים רצפתיים איכותיים ועוד.צרו עמנו קשר עוד היום: 0507958164


רמקולים שקועים – שאלות ותשובות

שאלה

הבית שלי בשלבי בנייה ואני צריך להשקיע קופסאות ביטון מעץ לרמקולים שקועים. האם קופסאות ביטון מגיעות במידות סטנדרטיות או שיש לכל רמקול את קופסת הביטון המתאימה לו?

תשובה

לא. קופסאות ביטון מעץ אינן סטנדרטיות. לכן, איננו ממליצים לרכוש קופסאות ביטון ולהשקיע אותן טרם בחירת הרמקולים השקועים הרצויים. לקוחות רבים נתקלו בבעיית המגבלה מאחר ובעל המקצוע שביצע את השיפוץ, לקח על עצמו גם את השקעת קופסאות הביטון עוד לפני שנבחר דגם הרמקולים השקועים. קטלוג רמקולים שקועים הינך מוזמן ללחוץ על הקישור הבא ו\או לטלפן אלינו לייעוץ – רמקולים שקועים קטלוג.

שאלה

הזמנתי איש גבס לבניית נישת גבס בסלון ובכוונתי להשקיע רמקולים שקועים לצד הטלויזיה. מה ניתן לעשות ברמת ההכנות כדי למקסם את איכות השמע המופקת?

תשובה

רצוי למקם רמקולים שקועים, או כל רמקולים אחרים לצורך העניין, בגובה הנכון (בין 130-160 ס”מ – גובה סטנדרטי של אזני המאזין במצב ישיבה) ולבצע קופסאות אקוסטיות בנפח ולפי המפרט של יצרן הרמקולים השקועים המיועדים. אם אכן בכוונתך למקסם את איכות השמע ולהפיק את המירב מהרמקולים שברשותך, ניתן להזמין דרכנו יועץ אוידו לקבלת ייעוץ מקצועי בשטח. כמו כן, כמובן שאם טרם רכשת רמקולים שקועים, נשמח להציע לך את הרמקולים המתאימים ביותר עבור צרכיך תוך שיקול התקציב שתבחר.

שאלה

אני מתעניין בהתקנת רמקולים שקועים בתקרה, ושאלתי היא האם יש הבדל בין רמקולים שקועים בתקרה לרמקולים השקועים בקיר?

תשובה

התשובה היא חיובית. ברמות הבינוניות ומעלה ישנם הבדלים בין רמקולים שקועים בתקרה לבין רמקולים שקועים בקיר. רמקולים שקועים בתקרה ייעודיים ובעלי פיזור רחב יותר של סאונד לעומת רמקולים שקועים בקיר, זאת לרוב הודות למבנה העגול (או המרובע)  של הרמקולים השקועים בתקרה בניגוד למבנה המלבני של רמקולים שקועים סטנדרטים המותקנים בקיר בלוק, בטון וגבס.

שאלה

אני מתעניין ברמקולים שקועים לצרכי השמעת מוסיקה ולא בהכרח מערכת קולנוע ביתית וצפייה בסרטים. האם ניתן לקבל תוצאות ביצוע טובות?

תשובה

ראשית, עליך להגדיר יחסיות. אם נבקש להשוות רמקולים שקועים לרמקולים ריצפתים, כנראה שרמקולים ריצפתים או רמקולים מדפיים עדיפים עבור צרכיך. באופן כללי, אם הנך שואף לאיכות סאונד, אז התשובה היא חד משמעית שרצוי שתבחר ברמקולים מדפיים או רמקולים ריצפתיים. רמקולים שקועים מהווים סוג של פשרה בין איכות סאונד ואסטטיקה. כמו כן, רוב פורמטי השמע של קטעי מוזיקה מוקלטים בסטנדרט סטריאו – משמע, 2 ערוצים בלבד ולא סראונד כך שממילא אם השימוש הוא בעיקר לצרכי האזנה למוזיקה, אין לך צורך ברמקולים הנוספים. עם זאת, כדאי לשקול האם הויתור על האופציה להנות ממערכת קולנוע ביתית סראונד כדאי.

שאלה

אני מעוניין להתקין רמקולים שקועים בתקרה בסלון ואין לי מושג איך עושים זאת.

תשובה

ישנן שתי אפשרויות: או שמתקינים את הרמקולים השקועים ישירות בקיר גבס או שמשקיעים אותם בתוך תקרת בטון. על מנת להתקין רמקולים שקועים  בקיר גבס לא נדרשות הכנות רבות מלבד צינור שמוליך כבל רמקול שיגיע למיקום הרצוי. כשהצינור גלוי לעין, ניתן בעצם לבצע פתח לרמקולים השקועים בתקרת הגבס ומתקינים. כדי להתקין רמקולים שקועים בתקרת בטון, יש צורך בהטמעת קופסאות ביטון מעץ בזמן היציקה, חשוב לזכור שעל קופסאות הביטון להתאים לרמקולים השקועים שנבחרו מבעוד מועד. אם הנך מעוניין לדעת כיצד נתפסים הרמקולים לתקרה או לקיר, הנך מוזמן לצפות בסרטון הבא להמחשה. רמקולים שקועים – סרטון המחשה

מחפשים רמקולים לקולנוע ביתי במחיר שפוי? צוות סראונד סאונד מזמין אתכם להתרשם ממגוון רמקולים בתצוגה: רמקולים שקועיםרמקולים רצפתיים איכותיים ועוד.צרו עמנו קשר עוד היום: 0507958164

 

למה סראונד סאונד?

סראונד סאונד מדגימה את הרמקולים השקועים באולם תצוגה ומדגימה את ההבדל בין רמקולים שקועים לרמקולים רצפתיים או מדפיים, ובכך מאפשרת לכם להבין ולשמוע את ההבדלים שבין הסוגים השונים שלהרמקולים טרם רכישה, לרשותכם עומד יועץ מקצוע בעל ניסיון ביצוע מאות פרויקטים שיעזור לכם צעד צעד בבחירת המערכת הרצויה עבורכם ולמידותכם. נתראה באולם תצוגה.

סראונד סאונד – המובילה במערכות אודיו \ וידאו לבית ולעסק.

באולם תצוגה מודגמים כל סוגי הרמקולים השקועים, כגון: רמקולים שקועים לתקרה, רמקולים שקועים בגבס, בידינו כל הפתרונות שתצטרך.

שלבים חשובים בבנית מערכת רמקולים שקועים לבית

  1. 1. אפיון הצרכים שלכם.
  2. 2. בדיקת אפשרות להשגת הצרכים ע”י רמקולים שקועים.
  3. 3. תכנון פריסת הרמקולים בחלל.
  4. 4. ביצוע בשלבים.

המלצה: להגיע לאולם תצוגה לשמוע ולהתרשם ממגוון האפשרויות טרם רכישה.

הטמעת רמקולים שקועים בקיר או בתקרה

למראה אסתטי להפליא תוך שמירה על צליל נקי וחד. (יחסית)

למעוניינים בכך, צוות סראונד סאונד מציע יעוץ וליווי אישי, מקצועי, בהתאמת הרמקולים המתאימים ביותר לצרכי האודיו שלכם, בין אם מדובר במערכת שמע ביתית או משרדית, תוך שמירה על המראה העיצובי של המרחב ודגש על מסגרת התקציב.

אופן התקנת רמקולים שקועים בתקרה ובקיר

כל מה שאתה צריך לדעת על רמקולים שקועים בקיר, רמקולים דקים תלויים וההבדלים ביניהם

פעמים רבות ניתן לחסוך בהוצאות אילו רק ידענו על קיומן של אופציות נוספות. בהמשך נדון ב:

  • סקירה כללית אודות רמקולים שקועים.
  • סוגי רמקולים שקועים כולל הטרנד החדיש: רמקולים נסתרים בקיר – רמקול נסתר לחלוטין מאחורי קיר גבס. נשמע כמו מדע בדיוני? ובכן, זה לא.
  • סקירה אודות רמקולים תלויים (On-wall).
  • רמקולים תלויים מול רמקולים שקועים ופתרונות מקרן קול.

איך מתקינים רמקולים שקועים

הרמקולים השקועים מגיעים בשתי תצורות שונות – רמקול תקרה ולרמקול לקיר. תהליך ההתקנה של שניהם הוא יחסית דומה:

  • הכנות – ראשית יש לתכנן את הרכב המערכת, לבחון את פיזור הרמקולים ואת אופן חיבורם למגבר וליתר החלקים הרלוונטיים.
  • שקעים – שלב זה הוא קריטי וביצועו מצריך מיומנות טכנית וכלים רלוונטיים. יש לבצע את השקעים בהם ימוקמו הרמקולים, את השקעים יש לבצע בצורה זהירה אך מדויקת. במידה ואינכם יכולים לבצע את המשימה בצורה מוצלחת, אנו ממליצים לפנות לבעל מקצוע שיעשה זאת עבורכם.
  • חיבור המערכת – לאחר התקנת הרמקולים, כל הנותר הוא לחבר את כל חלקי המערכת יחדיו, לחבר את המגבר לרשת החשמל ולהתחיל ליהנות מסאונד היקפי, חזק ואיכותי.

האם יתרונם של הרמקולים השקועים בקיר אינו ברור?

רמקולים רצפתיים או רמקולים מדפיים שחובבי האודיו אוהבים, בדרך כלל לא יעברו את המבחן העיצובי אצל אלו שאכפת להם יותר ממראה החדר מאשר איכות השמע.

למרבה המזל, ישנו פתרון פשוט: רמקולים שקועים בקיר, או רמקולים שקועים לתקרה בגבס, אשר לא תופסים שום שטח רצפה, ומתמזגים באופן מרשים, בקו אפס, עם הקיר או התקרה.

המראה הייחודי מעניק לרמקולים את היכולת להיטמע כחלק אינטגרלי עם מראה החדר. אבל, אם להיות כנים, רמקולים שקועי קיר, או שקועי תקרה, הם לא תמיד פיתרון פשוט להתקנה וגם לא תמיד עונים על כל הדרישות.

התקנת הרמקולים מצריכה חיתוך חורים בקירות או בתקרה – מלאכה שדורשת ידיים טכניות משהו או שירות התקנה מקצועי ע”י איש מקצוע מיומן.

כמו כן, קיים גם עניין העברת חוטי הרמקול דרך הקירות, שלא נדבר על אבק ולא מעט לכלוך נלווה – אם אינך בטוח במה שאתה עושה, קשה מאד להחליט לחורר את הקירות והתקרה.

מיקום הרמקולים צריך להיקבע בהתאם לצורך ולא בהתאם להחלטת המעצבת, יש משמעות רבה למיקום ופיזור הרמקולים בחלל.

מה עוד?

אם לא די בכל זה, חובבי אודיו איכותי (ואני ביניהם), סבורים שכשהרמקולים מוטמעים בקירות הבית, הם לא יפיקו עבורם את איכות הסאונד הדומה ושווה לאיכות המתקבלת מרמקולים רצפתיים או מדפיים.

במאמר הבא, ננסה לעזור לך להחליט האם רמקולים מוטמעים בקיר או רמקולים שקועי תקרה, הם הבחירה הנכונה עבורך.

כמו כן, נשתדל להעניק לך מעט רקע בסיסי על רמקולים שקועים בתוספת כמה טיפים על מציאת האדם הנכון לביצוע עבודת ההתקנה, במידה ותבחר בהתקנה מקצועית על התקנה באופן עצמאי.

9 שאלות שהלקוח הממוצע בדרך כלל שואל כשזה נוגע לרמקולים שקועים בגבס

  1. האם רמקול שקוע נשמע טוב כמו רמקול רצפתי?
  2. כיצד ניתן לשפר את איכות השמע של הרמקול?
  3. אילו רמקולים מתאימים לצרכיי?
  4. למה דווקא רמקולים שקועי קיר?
  5. מה הם הסוגים השונים והצורות השונות של רמקולים שקועי קיר?
  6. האם כל אחר יכול להתקין מערכת רמקולים שקועים בגבס באופן עצמאי והאם כדאי לנסות?
  7. האם כדאי להעזר בשירות התקנה מקצועית?
  8. איפה מומלץ לרכוש את הרמקולים למערכת הקולנוע הביתית שלי?
  9. אילו חברות מועדפות על ידי צרכנים?

רמקולים שקועים בקיר, רמקולים דקים תלויים או רמקולים נסתרים?

מבולבלים? אתם לא לבד. כל חובב אודיו שמעוניין להגשים את חווית הקולנוע בבית, תוך ניצול מקסימלי של תמורה עבור כספו, עלול לחוש מבולבל הודות לשלל פתרונות האודיו שיש לשוק הקולנוע הביתי להציע.

האם רמקול שקוע נשמע טוב מספיק?

התשובה הפשוטה היא כן לצרכים של מוסיקה רקע ברמה ממוצעת עד ממוצעת + , אם ברצונכם בפתרון שייצר עבורכם תיאבון לשמיעת מוסיקה, אז אכן רמקולים שקועים מוגבלים ברף האיכות אשר ניתן להשיג באמצעותם, למרות ש  לזוג רמקולים שקועים איכותיים כן יש יכולות שלא ניתן לבטל בהינף יד, צריך להגיע לאולם תצוגה המאפשר הדגמה של כל סוגי הרמקולים להקשיב להבדלים ורק אז לבחור.

מניסיוננו, והאזנו ללא מעט, חלקם נשמעו מעולה וחלקם, מה לעשות, פחות ממעולה. אם הרמקולים יותקנו בצורה נכונה ובפריסה נכונה, ואם בחרת ברמקולים איכותיים, לצורך מערכת הקולנוע הביתי אז הפשרה לא תהיה גדולה מדי.

אם בחרת בזוג רמקולים שקועים לתקרה, המקרה מעט חריג יותר שכן השמע מגיע לאוזניך מאזור שמעל ראשך – מה שעלול להרגיש מעט לא טבעי, לפחות בהתחלה עד שלבסוף מתרגלים.

האם כל אחד יכול להתקין מערכת רמקולים באופן עצמאי והאם כדאי לנסות?

התקנת הרמקולים השקועים לא מומלצת לבעלי “לב חלש”. לא היינו ממליצים למי שלא מנוסה ובעל ניסיון טכני מספיק לנסות להתקין את הרמקולים באופן עצמאי.

התקנת רמקולים שקועים כוללת חיתוך בקיר, לא לפני שבדקת את האפשרות שבאזור החיתוך עוברים צינורות וכבלים למיניהם.

מה עוד?

אם לא די בכך, תצטרך להריץ חוטי רמקול דרך צינורות שהוכנו מראש ואם לא הוכנו מראש, התקנת מערכת הקולנוע הביתי שלך תהפוך למסובכת פי כמה. אחרי שהשחלת את החוטים, תצטרך לחבר את החוטים נכונה לרסיבר או למגבר תוך שאתה מזהה איזה חוט שייך לאיזה רמקול תוך שאתה מזהה איזה קטע מהחוט הוא ה- + ואיזה ה- –.

אין הרבה שניתן לעשות כדי לגרום לרמקולים שקועים לתקרה להישמע טוב יותר, אבל יש לא מעט שניתן לעשות איתם על מנת לשפר את איכות השמע.

על מנת לשפר את איכות השמע, מומלץ לחזק את הקטעים העליונים והתחתונים של הרמקולים השקועים.

רמקול שקוע בקיר גבס שאינו מחוזק נוטה להעצים את אלמנט הבאס המופק מהרמקול הודות לעובדה שכל הקיר למעשה הופך לתיבת התהודה של הרמקול.

איך ניתן לשפר את איכות השמע של הרמקולים?

לכל בעל מקצוע שיטות ייחודיות משלו, אבל אחת הדרכים המקובלות ייצור תיבה אקוסטית מעץ לרמקול,  ומסייעים להענקת צליל נקי יותר בעת כיול המערכת. שים לב! תיבה אקוסטית אינה מתאימה לכל סוג של רמקול שקוע, ישנם רמקולים שמיועדים לעבודה באויר חופשי ללא תיחום.

מה עוד?

כמו כן, במידה והדבר מתאפשר, מומלץ לדחוף לפתח שהוכן עבור הרמקול בידוד שיעזור בספיגת הקול מגב הרמקול, שכמו כן, גם עוזר בבידוד זליגת הקול המופק אל החדר הסמוך.

חשוב לקחת בחשבון שלא כל מתקין מערכות אודיו, מקצועי ככל שיהיה, יבצע התקנה כירורגית כפי שמפורט כאן, והתקנה מקצועית אמיתית עלולה לעלות מעט יותר כיוון שזמן ההתקנה ארוך יותר.

האם כדאי להיעזר בשירות מקצועי להתקנה רמקולים שקועים בגבס?

במידה והנך סבור שהתקנה עצמאית עלולה להיות קשה מדי עבורך, היא כנראה כזו ונמליץ שתיצור קשר עם מתקין מערכות קולנוע ביתי או מערכות סטריאו מוסמך.

זה לא סוד שמציאת מתקין מערכות מקצועי זו מטלה לא פשוטה אבל שאל את השכן, בצע חיפוש והשוואות בפלטפורמות השונות שיש לאינטרנט להציע. התקנת מערכת קולנוע ביתית לא מסובכת ברמה הפרקטית השטחית, התקנה שכוללת את כל האמצעים להביא למצב שמערכת הקולנוע הביתי שלך ממצאים את מלא פוטנציאל האלמנטים – זה סוד המקצוע.

אפשר לומר שחובבי אודיו רציניים חייבים להשתמש בשירותם של מתקינים מקצועיים.

קצת על עלויות התקנה

רוב הרמקולים השקועים בקיר ובתקרה, שנחשבים לטובים באמת, משווקים כמעט באופן אקסקלוסיבי על ידי מתקיני סאונד מקצועיים, ומן הסתם שעלויות השירות מעט גבוהות יותר לעומת רכישת רמקולים שקועים ברשת מוצרי חשמל הקרובה לביתך או באינטרנט.

עלויות התקנת מערכת שמע ביתית משתנות ותלויות באינספור גורמים כשהמשפיעים ביותר הם אופן ההתקנה, מבנה הבית או החדר, סוג הרמקולים שתבחר ואזור מגורים. כל הגורמים הללו משפיעים בסופו של דבר על משך זמן ההתקנה, ובכך על המחיר.

התקנת מערכת טיפוסית עלולה לארוך בין שעה וחצי לארבע שעות ואולי אף יותר.

בחרת להתקין את הרמקולים בעצמך?

במידה ובחרת לנסות להתקין את מערכת השמע בכוחות עצמך, תוכל למצוא רמקולים מקצועיים גם ברשתות החשמל המוכרות.

עצה ידידותית – גם אם ברצונך להתקין את מערכת הרמקולים בכוחות עצמך, מומלץ שאת ציוד ההגברה תרכוש דרך איש מקצוע – יתכן והמחירים שיציע לך יהיו זולים יותר עבור מוצרים מהם תקבל תמורה גבוהה יותר.

כמו כן, מתקינים מקצועיים רבים יציעו שירות ליווי בתשלום – משמע, עבור תשלום סמלי, תוכל להנות מיעוץ, ליווי והכוונה בנוגע למוצרים שהנך שוקל לרכוש.

מדוע דווקא רמקולים שקועי קיר?

כאשר מעצבים או בונים בית מאפס, הדגש על העיצוב הוא מאוד חשוב. יתרונם העיצובי הבולט של הרמקולים השקועים טמון בכך שהם משתלבים בצורה מושלמת עם כל קו קונספטואלי אותו תבחרו לקחת.

סוג הרמקולים הספציפי למעשה שם סוף לעידן הכבלים והחוטים המתפתלים מכל פינה בחדר שאותם צריך להסתיר או להעלים בכל מיני צורות, החלל ריק ומאפשר לשים דגש על העיצוב בלבד.

הרמקולים חבויים בתוך הקירות וכך ניתנת הרגשה שהסאונד עוטף את הנוכחים בחדר על ידי פיזור נכון של צלילים. רמקולים שקועים דקים במיוחד (לרוב, עובי הרמקול לא עולה על 10 ס”מ) כך שהטמעת הרמקול בקיר בטון או בתקרה נעשית בקלות יחסית.

אילו רמקולים מתאימים לי?

השוק המתפתח של רמקולים שקועים בגבס מאפשר כיום לצרכן את בחירה הבלתי מתפשרת על צרכיו האישיים.

רמקול שקוע מספק מענה לדרישות עיצוביות מצד אחד והלקוח אינו צריך להתפשר על איכות מאידך. הצמיחה הניכרת בתחום מאפשרת לצרכן לבחור את איכות המוצר עד לפרטים הקטנים ביותר כגון צורה, גודל, כמות רמקולים ומיקום.

טווח המחירים נע ממחיר נמוך מאוד לגבוה מאוד, החלטה שקולה תענה על צרכיו של הלקוח הפרטי שיחליט להטמיע רמקולים בקיר באופן שקוע.

חשיבות השמירה על מראה מינימלי מצד הצרכן דחפה קדימה את הפועלים בתחום למצוא ולפתח פתרונות טכנולוגיים שיאפשרו עיצוב רמקולים שקועים בגבס קטנים במיוחד ודקים מאד להטמעה מושלמת בקיר או בתקרה.

צרו עמנו קשר עוד היום ונסייע לך למקד את הבחירה.

מה הם הסוגים השונים של רמקולים תלויים?

רמקולים שקועים מתחלקים לשלוש סוגים עיקריים:

סוג ראשון

הסוג הראשון יהיה רמקולים שקועי קיר בעלי צורה מלבנית והשני רמקול שקוע מעוגל.

רמקולים אלו מחולקים ל-2 תת קטגוריות – רמקולים בעלי מסגרת עבה ורמקולים בעלי מסגרת דקה, כאשר המסגרת הדקה נמדדת במילימטרים בודדים (הרמקולים השקועים המועדפים ביותר על רוב לקוחות בזכות לעיצובם האסתטי).

סוג שני

סוג נוסף יהיה רמקולים שקועי תיקרה שצורתם תהיה עגולה וכשמם כן הם מיקומם יהיה על התקרה.

אין שום קיבעון על כך שאלו יהיו על התקרה ואלו יהיו על הקירות אולם כך מקובל, אם תעדיפו צורה מלבנית על התקרה או צורה עגולה על הקיר תוכלו להתאים זאת בקלות עם מתקיני הרמקולים.

עם זאת, ראוי לציין כי רמקולים עגולים הינם בעלי פיזור סאונד טוב יותר כאשר מותקנים בתקרה.

סוג שלישי

רמקול סנטר שקוע: מערכת קולנוע ביתית לא תהיה מושלמת בהעדר רמקול סנטר.

תפקודו של הרמקול המרכזי אחראי על הפקת צלילי הדיבור, או בשפה המקצועית “ווקאל” (Vocal) כשהכוונה היא להפקת התדרים המופקים מקולות הדיבוב של הדמויות המוקרנות בסרט.

בהעדר רמקול סנטר, תדרי הדיבוב יחולקו לזוג הרמקולים הקדמיים ועלולים “להתנגש” ולהפריע לרמקול להפיק את צלילי הרקע הנחוצים להעצמת חווית הקולנוע הביתי.

למה כדאי לבחור ברמקול שקוע בקיר?

  • מעבר ליתרונם הבולט שכבר ציינו, ראוי גם לציין שרמקולים שקועים מהווים פתרון מושלם לחללים קטנים שאינם יכולים להכיל רמקולים ‘קופסאות’ גדולות.
  • כמו כן, בשנים האחרונות התקנת רמקולים שקועים בתקרת חדרי אמבטיה ושירותים הפכה לפופולרית מאוד. אנשים שהמוזיקה היא חלק בלתי נפרד מחייהם מתקינים את הרמקולים השקעים בכל החדרים והם כוללים גם את חדר האמבטיה והשירותים וכל זאת מבלי להתפשר על הסאונד.
  • שים לב, רמקול שקוע מוגבל ביכולתו לספק את התדרים הנמוכים הדרושים להפקת באס, חלקם יותר, חלקם פחות. באופן כללי, דרוש רמקול סאב וופר להשלמת התדרים הנמוכים החסרים החיוניים למערכת קולנוע ביתי.
  • רמקולים אלו הם ללא ספק פתרון אידיאלי לאנשים שאוהבים מוזיקה וסאונד אבל מעוניינים להשאיר חלל נקי מעומס יתר של חפצים. ההתקנה שלהם אינה מסובכת כלל ורבים האנשים שמתקינים אותה לבד אומנם מומלץ מאוד להיוועץ עם איש מקצוע בנושא.


איפה כדאי לרכוש את הרמקולים למערכת?

התשובה מורכבת מאיפה ולמה.

כיום, ניתן לרכוש רמקולים שקועים במבצע ממגוון רשתות החשמל המוכרות, חנויות אודיו יעודיות ודרך משווקים ומתקינים פרטיים.

הצעתנו האובייקטיבית לחלוטין היא כמובן רכישת ציוד אודיו מחנויות יעודיות ובעלי מקצוע לענייני סאונד מהסיבה הפשוטה שעל מנת להנות ממלא התמורה עבור ההוצאה הכספית תוך התאמה מקסימלית לתנאי האקוסטיקה ומרחב החדר, יש צורך בניסיונם העשיר של בעלי מקצוע מתמחים.

אין ספק שניתן להסתפק ברכישת רמקולים למערכת קולנוע ביתית שמציעים רשתות שמשווקות גם מקררים ותנורים אבל למען הסר ספק, אם בכוונתך להפיק 100% תפוקה מהוצאה כספית לא מבוטלת, עדיף להעזר בשירות מקצועי.

חנויות אודיו יעודיות ומתקינים פרטיים, לרוב יציעו להגיע לביתך, לבדוק את החדר ולהעריך איזו קומבינציה של רמקולים, רסיבר ומיקום עדיפים על מנת להעניק לך את החוויה האולטימטיבים של הנאה ממערכת קולנוע ביתית שלא תבייש אף בית קולנוע.

לרוב, שירות ייעוץ בבית לקוח כרוך בתשלום סמלי שיקוזז בהינתן ותבוצע הזמנה וחשוב לציין כי בעל מקצוע מנוסה יוכל להסתפק בנתוני מידות החדר המיועד להרכבת מערכת קולנוע ביתית.

אילו חברות מועדפות על ידי צרכנים?

אילו ערכנו את המאמר כמה שנים קודם, יתכן והיינו מתמקדים בכמה חברות בודדות שהחלו לייצר רמקולים שקועים איכותיים שראויים לציון. היופי שבשוק האודיו הפתוח, שעם הזמן, האיכות מגיעה לצרכן במחיר סביר.

JBL

למרות שהמבחר דל יחסית, רמקולים שקועים Jbl מבית ניופאן הם דוגמה טובה.

בוסטון

כמו כן, ניתן לומר שרמקולים שקועים בוסטון מועדפים על ידי צרכנים לא מעטים. להרחבה, חברת בוסטון אקוסטיקס הנה חברת הגברה מקצועית שנוסדה בשנת 1979, ממוקמת בפידבודי מסצ’וסטס שבארה”ב ומאד מוכרת בקרב מעריצי אודיו.

הודות להיסטוריה העשיר, חברת בוסטון אקוסטיקס צברה מוניטין רב בתחום מערכות השמע לרכב ולבית אך העובדה אינה מצביעה לחלוטין על עליונותה בתחום האודיו בכלל ורמקולים שקועים בפרט.

BOSE

לעומת חברת בוסטון המתמחה, נצביע על חברה יותר “עממית” אם כי כבודה במקומה מונח – חברת Bose. רמקולים שקועים Bose מעטים במספר הדגמים שהחברה מציעה אך הודות למוניטין ושם המותג, צרכנים רבים סבורים שלחברה מבחר אדיר של רמקולים שקועים – לא כך הדבר.

במרוצת השנים, כנראה שחברת Bose לא צפתה את הצורך לייצר דגמים שקועים בקיר והרוב המוחלט של הרמקולים שברשותם הם רמקולים נתלים, רצפתיים או חלק ממערכות משולבות. ייתכן שהחברה אכן צפתה את המעבר המאסיבי של השוק לכיוון הרמקול השקוע אך רצתה להישאר נאמנה למסורתה.

מה בנוגע לרמקולים שקועים יד שניה?

אחרי שעברנו על מעט מהמותגים הנחשקים על ידי הצרכן הממוצע, אין מנוס מהתייחסות לצרכן שמחפש את המונח – “רמקולים שקועים יד 2” במנוע החיפוש.

הסיכון הכרוך ברכישת סט רמקולים מאתר יד שניה כגון יד 2 הוא לא קטן, במיוחד אם אינך יודע כיצד רמקול תקין אמור להישמע. רמקולים יד שניה הם פיתרון נחמד לדלי תקציב אם כי איננו ממליצים על כך במלוא מובן המילה.

הודות לעובדה שרמקול שקוע עדין בהרבה מרמקול ממוצע, הרמקול עלול להיפגם קשות בניתוקו מהקיר שלא נדבר על אורך חייו שמתקצר משמעותית אם לא מותקן כראוי.

איש, איש והתקציב שעומד ברשותו אבל באופן כללי, מאד מאד מומלץ להימנע מרכישת רמקולים שקועים יד 2. כמו כן, נסה להימנע מקריאות “רמקולים שקועים במבצע” (קריאות בהם משתמשים לרוב רשתות החשמל). כבודם במקומם מונח, אבל לענות לקריאת “רמקול שקוע במבצע” של חנות שמוכרת רמקלים שקועים לצד מכונת כביסה ותנורים, מעלה חשד – מבחינתנו בכל אופן.

מאמר מומלץ בנושא: כיצד למקם נכון את הרמקולים בסלון? “קניתם מערכת סטריאו או קולנוע ביתי? תתחדשו. למיקום הרמקולים בחדר ואופן הצבתם יש משקל משמעותי בהשגת צליל איכותי והפקת המיטב מהמערכת שלכם – ההסברים לפניכם.”

מחפשים רמקולים לקולנוע ביתי במחיר שפוי? צוות סראונד סאונד מזמין אתכם להתרשם ממגוון רמקולים בתצוגה: רמקולים שקועיםרמקולים רצפתיים איכותיים ועוד. צרו עמנו קשר עוד היום: 0507958164