זרועות לטלויזיה

סראונד סאונד זרוע לטלויזיה מתכווננת

“זרועות לטלויזיה מתכווננות ושירות התקנות מקצועי”

“מעוניינים למקסם את זוויות הצפייה להנאה מהקולנוע הביתי מכל פינה בחדר?

זרועות לטלויזיה ופתרונות תלייה מתקדמים עבור מסך ה-  Qled, OLED שלכם.

שלל זרועות מתכווננות מבית זרועות ברקן ומותגים איכותיים נוספים. חברת סראונד סאונד משווקת ומספקת לכם את האפשרות לבחור בשירות התקנה מקצועי, על ידי מתקינים מתקצועיים ומנוסים

סראונד סאונד מודה לאלפי לקוחותיה המרוצים על תמיכתם ובחירתם בשירותיה המקצועיים. אם גם לך נמאס מחאפרים, מקומך איתנו. אנא, הרגש חופשי ליצור עימנו קשר בכל זמן ובכל שאלה. טלויזיות תופסות הרבה מקום בסלון ובעידן שאנו חיים בו, העיצוב הנקי והאסתטי תופס יותר ויותר תאוצה ובצדק. טלויזיות הינן אלמנטריות כמעט בכל בית היום והפתרון האידאלי לחיסכון במקום הינו זרועות לטלויזיה. כיום, ניתן למצוא זרועות ידניות למסכים (מתכווננות ידנית) וזרועות חשמליות (מתכווננות בעזרת שלט רחוק).

למה סראונד סאונד?

בכמה מילים – אולם תצוגה והדגמה, מקצועיות, אחריות, אמינות. לזכותנו קהל לקוחות רחב, פרטי ועסקי כאחד, אותם אנו משרתים נאמנה מזה שנים. חברת “סראונד סאנוד” מספקת שירות התקנות מקצועי לתליית מסכי טלויזיה מכל הסוגים התקנת מערכות קולנוע ביתית ועוד. אנו מספקים שירות התקנת זרועות בעיקר באזור המרכז לרבות נתניה, תל אביב, מודיעין, ראשון לציון והסביבה.

אם החלטת להחליף את הטלויזיה הישנה ששוקלת 700 קילו (CRT), אתה ודאי מתרגש מהתקנת טלויזיה חדשה והדקה על הקיר. התקנת טלויזיה על הקיר היא עובדה מובנת מאליה בימינו. אם הנך בעל ידיים טכניות, לא נרתע משיפוצים בקלות ויש בידיך את כל הכלים הדרושים – סביר להניח שלא תיתקל בבעיה מיוחדת בעת התקנת הטלויזיה. מנגד, במידה והנך חושש מפגיעה במסך או מלהתקין אותו על מתקן שעלול להתנתק מהקיר ולסכן את בני ביתך – מומלץ שתעצור הכל ותזמין מתקין טלויזיות מקצועי. התקנת מתקן לטלויזיה יכולה להיות משימה מהירה וקלה אבל עלולה להפוך בקלות למסע מפרך שתגרום לך להצטער. בעיקרון, התהליך כרוך בקידוח והברגת הזרוע בעזרת 4 ברגים לקיר, תליית הטלויזיה על התושבת וסיימת. נשמע פשוט, נכון? מניסיון מול לקוחות רבים, תופתע לדעת שהברגת 4 ברגים לקיר עלולה להפוך לסיוט.

על מנת לעזור לך להחליט אם זו עבודה שתרצה לקחת על עצמך או להזמין מתקין טלויזיות מקצועי, הרכבנו עבורך רשימה קצרה של נקודות שראויות לקחת בחשבון.

האם ניתן להתקין טלויזיה על זרוע בתוך נישה?

ראשית, מומלץ מאד להתקין את הטלויזיה על הקיר קודם, לאפשר למתכנן הנישה לבצה מדידות מדוייקות, לאחר מכן להסיר את הטלויזיה מהזרוע ולאחסן אותה בזמן שבעל המקצוע מבצע את התקנת הנישה למסך טלויזיה. במידה וזה מתאפשר, זהו התהליך המדוייק ביותר על מנת להנות מדיוק מירבי. במידה ולא מתאפשרת אופציה זו ובעל המקצוע כבר מתכנן את הנישה, אם ברצוננו בזרוע הטייה מתכווננת, מאד קשה לדייק לרמת מרכוז המסך בנישה ומומלץ להעזר בשירותיו של מתקין המנוסה בהתקנת מסכים בנישות.

למה לשים לב בעת תליית זרוע לטלויזיה על הקיר?

כיוון שהזרוע מקנה לנו את האפשרות להרחיק את מסך הטלויזיה מהקיר, יש להבין כי בעת הרחקת המסך, המנוף יוצר עומס על הזרוע ועל חיבורה לקיר. לכן, במידה ובזמן הקידוח בקיר אנו מזהים כי הוא חלול או שהמקדחה מפוררת את הקיר למצב הנראה כמו חול, מומלץ לעצור ולחשוב על פיתרון אחר, הקיר בבירור שלא יוכל לשאת את משקל המסך + המנוף. במידה וניתן, הפיתרון האידאלי במצב זה יהיה התקנת המתלה בעזרת “בורג דוך” מצידו האחר של הקיר. בורג זה נועד לשאת משקלים כבדים ביותר והינו הפיתרון המושלם להתקנת הטלויזיה על קירות חלשים. מומלץ ביותר להעזר בשירותיו של מתקין מנוסה בהתקנות מסוג זה.

4 טיפים להתקנת מסך על קיר גבס – למה גלאי המתכות שלי משקר?

כיוון שניתן לתלות זרועות על קיר גבס במקרים מסויימים, חובה להתקין את הזרוע על ניצב הפח שעובר לאורך הקיר אך ראשית עליך לזהות היכן הוא ממוקם. גלאי מתכות נייד אמור לעזור לך במשימה אבל קשה לסמוך עליו. הוא יכול להפוך מהכלי השימושי ביותר בארגז הכלים שלך לסיבה שאתה מוצא את עצמך מחורר את כל הקיר. אבל, הנה ארבע טיפים שיעזרו:

  1. האט – על הגלאי להיות מכויל היטב בכדי להיות יעיל. ראשית, מקם אותו על הקיר והפעל אותו (לעיתים קרובות על ידי לחיצה ממושכת על כפתור). הנח לגלאי לאתר ולקרוא את דחיסות החומר (שאורך כשנייה וחצי) ואז הזז אותו מצד לצד באיטיות. חזור על אזור שכבר בדקת כמה פעמים על מנת לשלול את המיקום. אם מצאת את מיקום הניצב, סמן אותו בעזרת עיפרון. מצא לפחות 3 מקומות על מנת לקבל תמונה כללית כיצד הניצב רץ בקיר הגבס.
  2. איך להביס קיר גבשושי – משטח הקיר לא תמיד חלק ואידיאלי והדבר עלול להקשות על מציאת הניצבים בעזרת גלאי מתכות. במקרים כאלו, הצמד פיסת קרטון דקה על הקיר ועליו את הגלאי. גלאי איכותי אמור לחדור את פיסת הקרטון בקלות.
  3. אל תשכח את הכבלים – גם אחרי שאתה סבור שמצאת את הניצב, העבר את הגלאי שוב ושוב באזור שבחרת להתקין את הזרוע לטלויזיה על מנת לבטל את האפשרות שתפגע בכבלי חשמל או תקשורת. המסוכה הזו מהווה בעיה גם למתקין מסכים המקצועי ביותר. אמנם התקנים להנחת תשתיות כבלים מוגדרת היטב, מיקום הכבלים עלול להיות באזור לא צפוי כמו בתוך הניצב עצמו! לכן, גם אם מצאת את הניצב, חשוב לקדוח ולהבריג באיטיות רבה על מנת לזהות האם פגעת בצינור או לא. אם קראת עד כאן, בשלב זה לקוחות רבים מעדיפים שלא להסתכן ולהזמין מתקין מקצועי וחכם לעשות כן.
  4. תמיד בדוק פעמיים – גלאי מתכות עלולים לטעות לעיתים קרובות. לאחר שמצאת את המיקום הרצוי וסימנת אותו, רצוי להשתמש במברג דק בעזרתו תדקור את הנקודה עד שתיגע בניצב. את הדקירה מומלץ לעשות באופן ידני על מנת להרגיש אם מדובר בניצב או כבל כלשהו שרץ לאורך הקיר, לא היית רוצה להתחיל בהתקנה ולגלות שאתה מתקין את הזרוע ישירות לכבל חשמל או תקשורת.

איך מתאימים זרוע לטלויזיה?

התאמת הזרוע למסך הטלויזיה נעשית תוך שיקול כמה פרמטרים כשהפרמטר החשוב ביותר הוא משקל מסך הטלויזיה ושנת ייצור. נתון זה חשוב בהרבה מנתון הגודל. הסיבה לכך היא כיוון שישנן טלויזיות ישנות שזרועות המותאמות למסכים חדשים, לא יוכלו לשאת. זרוע לטלויזיה ישנה, מסוגלות לשאת משקל רב העולה על 20 ק”ג בזכות היותן גדולות יותר וכבדות יותר. נתון חשוב לא פחות הינו מרווח החורים (הברזות), המיועדים לחיבור הזרועות, שנמצאים בגב הטלויזיה. נתון זה חשוב בגלל מיקום החורים לתלייה. עד שנת 2009 לערך, מיקום חורי התלייה היו בקצותיו של גב המסך והמרחק בין החורים היה בסביבות ה- 63 ס”מ. טלויזיות חדישות יותר הן בעלות חורים אשר קרובים יותר למרכז והמרחק ביניהם הוא בסביבות ה- 40 ס”מ ולעיתים קרובות יותר (20 ס”מ). לכן, הנתון הפחות חשוב הינו גודל המסך. זרועות לטלויזיה חדישות יותר, לרוב תהינה אסטתיות יותר, דקות יותר וברוב המקרים אף זולות יותר.

בעבר, חיינו בעידן בו הטלויזיה יכלה לתפוס בקלות חתיכה משמעותית מחלל החדר ולא נותרה לנו ברירה אלא לקבל זאת כמובן מאיליו. בכל בית, היה רהיט גדול בצורת קופסא, שנקראת טלויזיה, שהייתה יושבת מונחת איפשהו על מזנון בסלון או שידת טלויזיה ומקבלת את פני אורחינו כאילו הייתה רהיט דקורטיבי. בין אם היא התאימה לעיצוב הסלון או לא, כלל לא נכלל בשיקול רכישתה, היא הייתה מונחת בבית מאחר וגודלה לא איפשר לנו לשלב אותה בחלל החדר בשום צורה אחרת. כיום, הפתרון הטוב ביותר מבחינה עיצובית וגם מבחינת נוחיות היא תליית הטלויזיה הדקה על הקיר בעזרת מתקן צמוד קיר או זרוע מתכווננת.

מה הן יתרונות הזרועות לטלויזיה?

הודות להיותן מפרקיות, זרועות ניתנות לכוונון ימינה או שמאלה בנוסף לפונקציית הרחקת הטלויזיה מן הקיר. זרועות לטלויזיה מגיעות לרוב בצבעים שחור, כסוף ולאחרונה גם לבן וניקל (לקוחות רבים מעדיפים זרוע לבנה מדגם 34L של חברת זרועות ברקן). ישנן זרועות בעלות גימורים מושלמים ומראה אסטטי ביותר, על כן מחירן גבוהה יחסית לזרועות לטלויזיה בעלות גימורים פשוטים יחסית. בנוסף ליכולתן להסתובב שמאלה וימינה, כמעט כל הזרועות מצויידות מנגנון הטייה המאפשר את הטיית המסך מעלה ומטה בזוית מקסימלית של עד כ- 15 מעלות ובחלק מהדגמים אף יותר.

זרוע לטלויזיה QLed

מבחר הזרועות בשוק גדול מאוד ומציע פתרונות לכל מסך ובכל גודל. טכנולוגיית ה- Led (המסכים הדקים ביותר) הביאה עימה מהפכה גם בתחום הזרועות. כיום, ניתן למצוא זרועות למסכי Led דקות במיוחד. זרוע דקה משמע זרוע שבסגירתה, עובייה לא עולה על 5 ס”מ אך עם זאת ביכולתה להיפתח לאורך לא מבוטל של 50 ס”מ ואף יותר. למשל: זרוע לטלויזיה Led מדגם LPA20הינה זרוע דקה במיוחד המיועדת למסכים דקים. עובייה במצב סגור 3.7 ס”מ בסה”כ ואורכה המקסימלי 65 ס”מ! אין ספק שמדובר בזרוע מדהימה ביכולותיה ותרומתה לא מבוטלת. לא די שנתוניה מרשימים, חשיבה רבה הושקעה בפיתוחה ומפרקיה הייחודיים מבטיחים תנועה חלקה וללא מאמץ פיזי מצד המפעיל. חברת זרועות ברקן מציעה את הנוסחה שלה לזרועות דקות למסכי טלויזיה והשיקה זרוע דגם 34L.

איפה מומלץ לרכוש זרוע לטלויזיה?

ככלל, עדיף לרכוש זרועות לטלויזיה ישירות מבעל מקצוע או חנות מתמחה למערכות קולנוע ביתי וסטריאו. הסיבה הפשוטה היא כיוון שלאנשי מקצוע הידע והניסיון המתאימים להתמודד מול סיבוכים ומצבים בהם איש מכירות פשוט לא מכיר או נתקל מימיו. בנוסף, לבעל מקצוע התמריץ המתאים להתאים זרוע לטלויזיה של הלקוח באופן שיספק אותו, יעניק את המענה הנכון לבקשת הלקוח ובתמורה, ככל הנראה שהלקוח ידאג לטפח לאיש המקצוע את המוניטין על ידי המלצות חמות. בעל מקצוע מתמחה במציאת פתרונות לעומת איש מכירות שמתמחה ב.. טוב, מכירות. באופן כללי, זרועות לטלויזיה ניתן לרכוש בכל רשת מוכרת כגון הום סנטר, מחסני חשמל וכו’. כמו כן, ניתן לרכוש “לזרועות לטלויזיה גליל” – חברה המייצרת מתקני תלייה למסכי טלויזיה וממוקמת בבני ברק.

לייעוץ מקצועי, מחירים מעודכנים, מבצעים, המלצות ופרטים נוספים, פנו אל המומחים למערכות אודיו וידאו בישראל – צוות סראונד סאונד.

 

 

מחפשים ציוד מדיה לבית או לעסק?

הגעתם למקום הנכון. צרו איתנו קשר לפרטים נוספים

מי אנחנו

סראונד סאונד | חנות היבואן | מערכות קולנוע ביתי וסטריאו לבית.  שירותי ייעוץ, הדגמה בחנות והתקנה מקצועיים.

מאמרים אחרונים