מערכת סטריאו
מערכת סטריאו ביתית
אם אתם מחפשים מערכת סטריאו? הגיעו אלינו לחנות סטריאו להתרשם ממבחר מערכות סטריאו לבית, מערכות שמע לבית, רמקולים מומלצים למוזיקה לסלון, מובטחת לכם חוויה מדהימה. תמצאו בהדגמה בחנות מערכות סטריאו בתקציבים שבין 3,500-90,000 ש”ח
טיפים לרכישת מערכת סטריאו לבית: מדריך מקיף
רכישת מערכת סטריאו לבית יכולה להיות חוויה מרגשת אך גם מבלבלת. עם מגוון רחב של אפשרויות, חשוב לדעת מה לחפש כדי להבטיח את החוויה האקוסטית הטובה ביותר עבורכם. הנה כמה טיפים שימושיים שיעזרו לכם בתהליך:
1. הגדרת הצרכים והתקציב:
- סוג המוזיקה: איזה סוג מוזיקה אתם שומעים? מוזיקה קלאסית דורשת רמקולים עם טווח דינמי רחב, בעוד שמוזיקה אלקטרונית דורשת בס עמוק.
- גודל החדר: גודל החדר ישפיע על סוג הרמקולים וההספק הנדרש.
- תקציב: קבעו תקציב מראש כדי למקד את החיפוש שלכם.
2. רכיבים עיקריים במערכת סטריאו:
- מקור שמע: זה יכול להיות נגן CD, טלפון חכם, מחשב או סטרימר.
- מגבר: מגבר מחזק את האות מהמקור ומעביר אותו לרמקולים.
- רמקולים: הרכיב החשוב ביותר, הם אחראים על הפקת הצליל.
3. בחירת הרמקולים:
- סוג הרמקולים: רמקולים מדפיים, רצפתיים, או רמקולים לסאונד סראונד.
- גודל הרמקולים: בדר”כ ככל שהרמקול גדול יותר, כך הוא יכול לייצר בס עמוק יותר.
- חומר תיבת הרמקול: חומרי רמקול ומבנים שונים (עץ, לסוגיו) ישפיעו על איכות הצליל.
- מיקום הרמקולים: מיקום נכון של הרמקולים בחדר ישפר משמעותית את איכות הצליל.
4. בחירת מגבר:
- הספק: בחרו מגבר עם הספק מתאים לגודל החדר ולרמקולים שלכם.
- תכונות נוספות: חפשו מגברים עם תכונות כמו כניסות שונות, חיבור Bluetooth, או אפשרויות חיבור נוספות כגון WIFI.
5. חשוב להקשיב:
- בדיקת שמע: תמיד הקשיבו למערכת לפני שאתם קונים אותה. הביאו איתכם מוזיקה שאתם מכירים כדי לשמוע איך היא נשמעת במערכת.
- השוואה בין מערכות: השוו בין מספר מערכות כדי למצוא את המתאימה ביותר לטעם האישי שלכם וזכרו תמיד על מותגים מוכרים משלמים הרבה יותר.
6. טיפים נוספים:
- חדר מאוזן אקוסטית: חדר מאוזן אקוסטית ישפר משמעותית את איכות הצליל.
- חוטים איכותיים: חוטים איכותיים חשובים להעברת האות בצורה נקייה.
- עזרה מקצועית: אל תהססו להתייעץ עם מומחים בתחום. (התקשרו אלינו)
שאלות נוספות שעשויות לעזור לכם:
- מהו התקציב שלך?
- איזה סוג מוזיקה אתה שומע?
- כמה מקום יש לך בחדר?
- האם יש לך כבר רכיבים קיימים במערכת?
לסיכום, רכישת מערכת סטריאו היא השקעה ארוכת טווח. קחו את הזמן שלכם, עשו את המחקר שלכם והקשיבו למערכות השונות לפני שאתם מקבלים החלטה.
הערה: המידע המוצג כאן הוא כללי ועשוי להשתנות בהתאם לצרכים האישיים שלך.
מקווה שהמידע הזה עוזר לך!
נשמח אם תיצור קשר ותגיע לחנות להתרשמות ושמיעת הרמקולים…
מערכת סטריאו ביתית מומלצת תהיה לדעתי מערכת שתספק עלות תועלת גבוה, כדי להשיג זאת (אגב נכון לכל תקציב) יש צורך בהתאמת כלל הרכיבים המרכיבים את המערכת כגון : הנגן, המגבר, הרמקולים והכבלים. וכמובן התאמה לגודל החלל.
רמקולים רצפתיים לחללים גדולים ורמקולים מדפיים לחללים קטנים יותר.
טיפול אקוסטי לחדר
מערכת סאנוד ביתית יכולה לשמש אתכם לשמיעת מוזיקה בסלון, חדר שינה, בנוסף לחיבור לטלויזיה לשמיעת הטלויזיה, YOU TUBE ועוד…
מערכת סאונד ביתית יכולה להיות מורכבת ממגוון סוגים של רמקולים : רמקולים רצפתיים, רמקולים מדפיים, רמקולים שקועים, רמקולים סטלטיים קטנים תלויים על הקיר, וסאונד בר. הסדר ממויין מהאיכותי ביותר לפחות.
בכל הפתרונות לעיל יש צורך לחבר מגבר לרמקולים אשר מהווה את מרכז הבקרה של המולטימדיה, המגבר מאפשר חיבור רכיבים כגון: הטלויזיה, נגן CD, סטרימר, לקבלת פתרון שלם.
התקשרו והגיעו אלינו לחנות לשמוע ולהרגיש מקרוב, בואו להנות מיועץ סאונד (מקצוען) צמוד עליכם לבחירת המערכת האופטימלית עבורכם.
בכל רכישת מערכת (בשילוב רמקולים של AEׂ) מעל 5200 ש”ח תינתן מתנה בשווי (אמיתי) של 600 ש”ח בכבל רמקול של חברת WIREWORLD דגם SOLSTICE, באורך של עד 6 מטרים, דגם מתקדם אשר ישדרג לכם את הסאונד מהמערכת.
מערכת סטריאו Wiim Amp + רמקולים AE100ׂII
מערכת סטריאו מיני בלוטוס Tangent Ampster
מערכת סטריאו ביתית | YAMAHA + ACOUSTIC ENERY
מערכת סטריאו ONKYO TX8250 | רמקולים רצפתיים AE109²
מערכת סטריאו | רמקולים מדפים AE300 | מגבר משולב Denon RCD-N10 CD
מערכת סטריאו | רמקולים מדפיים AE100II | מגבר חכם משולב Denon RCD-N10 ,CD
מערכת סטריאו | רמקולים מדפיים AE300 | מגבר Wiim Amp
רמקולים מדפיים מוגברים ללא צורך במגבר Acoustic Energy AE1 זוכי רמקול השנה
מערכת סטריאו | Denon PMA900 | Acoustic Energy AE309
רמקולים רצפתיים אלחוטיים Pylon Jasper active 25 mkII
מערכת סטריאו אלחוטית | רמקולים מדפיים מוגברים PYLON JASPER 18 ACTIVE
מגבר סטריאו ימאהה | רמקולים רצפיים KEF
רמקולים שקועים אלחוטיים | Bluetooth | WiFi
מערכת סטריאו ביתית מומלצת | B&W | YAMAHA
מערכת סטריאו SONOS + זוג רמקולים AE300
מערכת סטריאו | רמקולים רצפתיים AE | מגבר DENON
DALI OPTICON 6 ַ& PARASOUND HINT 6 מערכת סטריאו
מערכת סטריאו לבית/מגבר YAMAHA/רמקולים מדפיים DALI
מערכת סטריאו ביתית, מגבר YAMAHA ורמקולים מדפיים
מערכת סטריאו לבית/מגבר YAMAHA/רמקולים מדפיים B&W
מערכת סטריאו מומלצת/ מגבר סטריאו NAD/ רמקולים מדפיים AE
מערכת סטריאו מגבר NAD C316BEE/רמקולים AE-109
מערכת סטריאו ביתית | מגבר YAMAHA RN602 | רמקולים מדפיים AE300
מערכת סטריאו ביתית/רמקולים KEF/מגבר PARASOUND
מערכת סטריאו לבית ACOUSTIC ENERGY + PARASOUND + BLUESOUND
לפניכם מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור את המערכת שתענה לכם על הצרכים, הרגישו חופשי להתקשר ולהגיע אלינו לאולם התצוגה והדגמה לפגישת הדגמה חינמית.
סראונד סאונד שמה דגש על אפיון מדויק לצורכי הלקוח, בתקציב סביר ועלות תועלת גבוה.
כיצד לבחור מערכת סטריאו ומהן מידות החלל בו תוצב המערכת?
לפני שעורכים סקר שוק, ולפני ששומעים על המאפיינים של כל מערכת כזו או אחרת, חשוב למדוד את מידות החלל בו מתכננים להציב את המערכת. אם החדר בו מתכננים להציב את המערכת קטן בגודלו, לא מומלץ לרכוש מערכת סטריאו בעלת רמקולים גדולים מידי. רמקול גדול בחלל קטן יצור אפקט מופרז של בסים (תדרים נמוכים היוצרים ויברציות לא רצויות), דבר שעלול לעוות את הצליל שתפיק המערכת שתוצב בחלל זה. רמקולים של מערכות סטריאו לבית יפיקו את הצליל האופטימלי ביותר כאשר הם מרוחקים מן הקיר במרחק של 20-90 ס”מ לערך. בדוק האם מיקום זה אפשרי בחדר המיועד, ואם לא, אפילו שקול מיקום המערכת בחדר אחר, במידה והדבר אפשרי כמובן.
מה מומלץ לבדוק לפני רכישת מערכת סטריאו לבית?
כלל ידוע הוא, כי סוחרים רוצים למכור. ואם כבר למכור, אז במחיר כמה שיותר גבוה. הלקוח לעומת זאת, מחפש את המוצר שייתן לו מקסימום תמורה במינימום הוצאה אבל האמת היא שהתכווננות נכונה תהיה לקבלת עלות תועלת גבוה. לכן, למרות שמוכרים בחנויות האלקטרוניקה ינסו לשכנע אותך לרכוש מערכת שמע ביתית משוכללת ויקרה, אין ספק שכדאי לעשות מעט שעורי בית על מנת לוודא שהמוכר אכן מונע יותר משירות ללקוח מאשר שירות לכיסו שלו. ככלל, אם ברצונך לרכוש מערכת סטריאו העונה להגדרה זו במלוא מובן המילה, חסוך את הנסיעה לרשת אלקטרוניקה וכוון עצמך למפיץ ייעודי המתמחה בסאונד. מערכות שמע הם לא דבר של מה בכך והתחום הינו מקצוע בפני עצמו. נכון, ליווי אישי של רכישת מערכת עולה לא מעט כסף אבל התמורה שווה את המחיר. מנקודת מבט אובייקטיבית, שמו הטוב של איש הסאונד הולך לפניו ואף על פי שברצונו למכור, ברצונו שתהיה מסופק יותר מכל. חשוב על זה כך – עבור מחיר סימלי, הנך שוכר את מצבור הידע הנרכש עם השנים והניסיון של בעל המקצוע על מנת שיספק עבורך את מלא התמורה ממערכת הסטריאו העתידית שלך, מה שנקרא “High value for money” (תמורה גבוהה ביחס להוצאה).
מבוא לרכישת מערכות סטריאו ביתיות – מה מומלץ וממה מומלץ להימנע?
- מומלץ לערוך סקר שוק מינימלי מבעוד מועד. להשכיל מעט אודות מערכות השמע השונות (מקצועיות מול “מיקרו”) לבית ומאפייניהן, ולהחליט מהם הקריטריונים החיוניים, על מה ניתן להתפשר ועל אילו עקרונות לא תוותר.
- נקודה חשובה לא פחות היא להחליט האם באפשרותך להתקין רמקולים שקועים בקירות או שתעדיף רמקולים עומדים רצפתיים מסיבה זו או אחרת.
- מומלץ לבצע סקירת מחירים, ולדעת מה המחיר המקובל לגבי סוג המערכות בהן מתעניינים. זכור עם זאת שכמו בכל שוק אחר, המחיר בדר”כ משקף איכות אבל לא תמיד. יש לוודא שהמוכר הניצב מולכם אכן מבין במערכות הסטריאו הביתיות עליהן ממליץ. נקודה חשובה נוספת היא, להשוות מחירים גם מול התמחור בחו”ל לשם קבלת פרופורציות בלבד.
- למרות המלצות המוכר הסובייקטיביות, חשוב שהלקוח יסמוך על עצמו ויתרשם מאיכות צליל המערכת באופן אישי. אין צורך בהבנה עמוקה עד לרמה המיקרו-טכנית במערכות על מנת להבחין אם הצליל מוצא חן בעיניך או לא או אם הסאונד שהרמקולים מפיקים נעים לאוזניך או לא.
- מומלץ להביא מוזיקה או סרט מהבית. כיוון שאתה מכיר היטב את הצלילים, תוכל להאזין להם תוך שאתה משווה בין הצלילים המוכרים לך לבין הצלילים שהמערכת בה הנך מתעניין, מופקים עבורך. צלילים מוכרים, יאפשרו התרשמות טובה ואובייקטיבית יותר מאיכות הצליל שמערכת סטריאו זרה מפיקה לך.
- לעתים, מוכרים ממליצים על מערכות דו-ערוציות מקצועיות ומשוכללות, מרובות כפתורים ופונקציות אך לא בהכרח ששכלולים אלה נחוצים לך כלל. וודא את בקיאות הידע של המוכר, אחרי הכל, תרצה לדעת שהאדם העומד מולך מקצועי בתחומו וממליץ לך על מערכת ספציפית מתוך היכרותו את המערכות אותן הוא משווק.
בונוס – טיפים קטנים שיעזרו לכם ברכישת מערכות שמע
בתחומים רבים ההנחה הצרכנית היא, שככל שהיצרן יותר ידוע ומהווה “מותג” בשוק, כך הסחורה שלו יותר טובה. אבל בשוק מערכות האודיו כלל זה אינו תמיד נכון. לעתים, דווקא יצרנים קטנים ופחות ידועים, יספקו את התמורה הטובה ביותר, קרי, מערכת סטריאו איכותית במיוחד במחיר סביר במיוחד.
כלל חשוב נוסף ברכישת מערכת: “אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו”. לא תמיד הרמקול הכי גדול בעל כמות הוואט הגבוה ביותר הוא בהכרח הטוב ביותר. הכנה מוקדמת לפני רכישת מערכת סטריאו מבטיחה רכישה מושכלת שתענה על צרכיך. מומלץ לשאול את המוכר כמה שאלות טכניות אודות המערכות על מנת לחוש מעט את מקצועיותו בנושא.
מה אמורה לכלול מערכת סטריאו ביתית?
- מגבר – כמו כל מערכת הראויה להגדרה זו, תכלול מגבר אליו מחוברים מכשירי המדיה.
- זוג רמקולים קדמיים – על פי הגדרה, סטריאו, הוא מושג בטכנולוגיית קול ושמע המתייחס להקלטת או השמעת צליל בשני ערוצים נפרדים.
- נגן מדיה – כמו כל מערכת שמע אחרת, תכלול מקור שמע (cd player, , סטרימר, מחשב וכו’..)
מערכת סטריאו היא חלום של רבים אך היא לא בהכרח מתאימה לכל אחד ולכל תנאי: ראשית, עבור מערכת איכותית, ההוצאה הכספית גבוהה ועלולה להגיע גם לכמה עשרות אלפי שקלים. כמו כן, אין כל כך טעם ברכישת מערכת סופר יקרה שכזו במקרה שלא מדובר על חלל גדול שמתאים לאקוסטיקה איכותית ועל מקום מספק לאלמנטים השונים. אם אינך נמנה בין חובבי הז’אנר מומלץ שתשקיע את הכסף בגורם אחר שיספק יותר רווח. במידה והנך מעוניין ברכישת מערכת שמע,, שאל את עצמך, מהם הצרכים והדרישות שלך מהמערכת, במה אתה בעיקר צופים (סרטים או הופעות מוזיקה לדוגמה), מהם אילוצי החלל ומהי מגבלת התקציב המיועד לעניין?
הרכבת מערכת שמע מקצועית או לא, העונה על דרישות הלקוח, עומדת במסגרת תקציבו ואשר לא תפגע בשם הממליץ הינה עסק לא פשוט, מאחר ובמשפט אחד , היא מורכבת: ממגבר , מקור שמע (נגן מדיה: CD, סטרימר, ממיר וכו’..), רמקולים, חיווט, עמדה, חשמל ואקוסטיקה נכונה. להבין לעומק את כלל המרכיבים והיחוס הנכון ביניהם לבין הרכבתם הלכה למעשה הבדל משמעותי הדורש תכנון נכון, זמן ולא מעט סבלנות. מערכת הסטריאו מחולקת למספר חלקים כאשר לכל חלק (מקור, הגברה, חיווט) יש תפקיד מסוים וחשוב לא פחות ממשנהו כאשר אין קונצנזוס באשר לחשיבותו היתרה של מגבר וכל רכיבי המערכת חשובים באותה המידה.
איך לחבר מערכת סטריאו
חיבור והרכבת המערכת היא משימה פשוטה שאינה מצריכה ידע טכני רב או כל ניסיון קודם. תוכלו להיעזר בשלבים הבאים:
- תכנון – ראשית, תכננו את מיקומם המיועד של כל חלקי המערכת. שימו לב כי ברשותכם כבלים ארוכים דיי הצורך.
- חיבור חלקי המערכת – כעת, ניתן לחבר את הרמקולים למגבר. על מנת לעשות זאת בבטחה, יש לוודא כי המגבר אינו מחובר לחשמל. במרבית המקרים חיבור הרמקולים למגבר יעשה בעזרת כבל רמקול הכולל שני צבעים – אדום ושחור או אדום ולבן. חברו את הכבלים הנכונים למקומם המיועד.
- חיבור נגן המדיה – השלב הבא הוא חיבור נגן המדיה. מדובר על כבלים נפוצים וחיבור פשוט, כל שעליכם לעשות הוא למצוא את המיקום הנכון עבורם ולחבר בעדינות.
- חיבור לחשמל – רק לאחר שכל חלקי המערכת מחוברים להם יחדיו, ניתן לחבר את המערכת לרשת החשמל ולהתחיל ליהנות מסאונד מקיף ואיכותי.
היכן ניתן לרכוש מערכת סטריאו איכותית?
ראשית, לא לרכוש לפני שאתה מקשיב לציוד בחדר הדגמה. שנית ככלל, בכל חנות המתמחה במערכות אודיו מתקדמות. במידה וברצונך במערכת איכותית, תפנה לחנות המתמחה באודיו. סאונד הוא מקצוע לכל דבר ואם כי אין בכוונתנו להכליל, לרוב, רכישה באמצעות אתר אינטרנט כזה או אחר עשויה להסתיים במפח נפש המלווה להוצאה כספית גדולה אשר אינה עונה על הציפיות.