מערכת קולנוע ביתי

X
מערכות קולנוע

עם רמקולים רצפתיים

X

מערכות קולנוע ביתי – סראונד סאונד – שיווק ושירות התקנות מקצועי – ליווי פרויקטים בשיפוץ/בניה

סראונד סאונד מדגימה בחנות מגוון ענק של מערכות ומתחייבת למחירים הזולים בישראל, סראונד סאונד מתחייבת לסטנדרים גבוהים ברמת השירות ותמיכה אישית הרבה אחרי רכישת המוצרים.

אנא, הרגש חופשי ליצור עימנו קשר בכל שאלה.

כיצד לבחור מערכת שמע ביתית?

מביני עניין כבר מודעים לחשיבותה של מערכת שמע ביתי למיקסום ההנאה מסרטים ומשחקים.

מערכת אודיו מותאמת, מורכבת ממגבר ורמקולים כאשר יש לבחור בקפידה את היחידות המרכיבות אותה ורמת התאימות בין הרכיבים.

על מנת לבחור את ציוד המערכת בצורה נכונה, יש לקחת בחשבון את גודל חלל החדר, מבנה החדר, צורת הרמקולים, סוג הרמקולים, אופן מעבר הכבלים וחיבורם לשלל מרכיבי המערכת ועוד.

מערכת קולנוע ביתית אמורה לכלול בתוכה את המרכיבים הבאים: מקור כלשהו אשר מקרין תמונה כמו לפטופ, מכשיר DVD, ממיר דיגיטלי, סטרימר או קונסולת משחקים, מסך טלויזיה עם עדיפות למסך שטוח LED או LCD בגודל בינוני ומעלה (יש שיעדיפו מקרן), מגבר או רסיבר ולבסוף התאמת 6 רמקולים תלויים על הקיר, מונחים על מדף, על הרצפה או סטנדים (בשונה ממערכות סטריאו הדורשות 2 רמקולים בלבד).

על פניו נראה שלא כל כך מסובך להרכיב מערכת שמע שכזו אם כי מי שמעוניין להנות ממערכת שמע בעלת סאונד היקפי (סראונד) איכותי,  צריך לדעת שיהיה עליו לבחור כל מרכיב בנפרד ובקפידה על מנת שלבסוף, במבחן התוצאה, יהנה ממערכת אודיו העונה להגדרה – מערכת שמע ביתית היקפית.

DTS

“פורמט DTS נוצר לראשונה עבור סרטו של סטיבן שפילברג, ‘פארק היורה’, בשנת 1993. סראונד סאונד עשה את דרכו ללייזר דיסק בזמנו ובאמצע שנות ה-90 לתקליטורי DVD כתחליף פופולרי לדולבי דיגיטל (Dolby digital).

בדומה לדולבי דיגיטל, DTS הוא פורמט דחוס ומפענח של שמע בסראונד עבור 5.1 ערוצים או 6.1. DTS סראונד מסוגל לזרום דרך כבל דיגיטלי סטנדרטי, בניגוד לפורמטים ברזולוציות גבוהות שדורשים כבלים HDMI.”

HD Audio

High Definition Audio מספק 7.1 ערוצי סראונד עם 192kHz ועד רזולוציה של 32 ביט (32-bit).

פתרונות אודיו נוספים מוטבעים על גבי השבב תומכים ב- 48kHz ורזולוציית 20 ביט (20-bit), גם כאשר הן תומכות הגדרת 5.1 (“סראונד ב-6 ערוצים”).”

Dolby

“THX (הקרוי על שמו של ‘THX 1138′ – סרטו הראשון של ג’ורג’ לוקאס), פותח ב- Lucasfilm (‘לוקאס פילם’) בתחילת שנות ה- 80′.

ג’ורג’ לוקאס שאף לדרך בה הסרט יראה וישמע בדיוק אותו הדבר לא משנה היכן יוקרן. צוות מהנדסי THX לקח על עצמו את האתגר לפתח סט בסיסי של סטנדרטים.”

THX

“הסטנדרט העולמי שהוקם עבור מערכות קולנוע ביתי, שידור, מערכות שמע בסראונד – דולבי דיגיטל 5.1 הגדיר מחדש את חווית הבידור לקהלים ברחבי העולם.”

מה מומלץ שמערכת שמע לבית תכלול?

העידן המודרני הביא עמו לא מעט תמורות וביניהן את הטכנולוגיה שבעבר הייתה נגישה רק מחוץ לבית, אל תוך הבית. קולנוע ביתי מאפשר להביא את אולם הקולנוע המפואר והמאובזר אל תוך סלון ביתך.

אנשים רבים מדברים על מערכת קולנוע ביתית (כמו גם בית חכם) אך לא יורדים לסוף משמעות הדברים. מה עליכם לדעת לגבי שלל הרכיבים אשר משפיעים על איכותה של מערכת קולנוע טובה וכיצד עליכם לבחור אותם? כל זאת במאמר הבא.

איזו הכנת תשתית לכבלים רצוי לבצע טרם התקנת המערכת?

לפני רכישה והתקנה של מערכת אודיו בבית, רצוי לקחת בחשבון את תשתית הכבלים והצנרת הדרושים מבעוד מועד, אם על ידי ההכנה הדרושה בקירות או חציבה ע”י בעל מקצוע (קבלן \ חשמלאי) בגודל הדרוש ובאורך הרצוי.

הכנה זו מאוד מומלצת, די קריטית ותמנע מכם את כאב העיניים למראה כבלים משתלשלים מכל עבר.

במידה שחציבה ושיפוץ אינם מתאפשרים, פתרון נוסף להסתרת חוטי הכבלים הינו העברת החוטים בתעלות Pvc (“אצבע”) קטנות אשר התקנתן מתבצעת כחלק מהתקנת מערכת הקולנוע הביתי.

בשנים האחרונות קיימת התפתחות בעולם הקולנוע הביתי – יותר ויותר חברות מחפשות פתרונות אלחוטיות למערכות שלהן.

מערכת קולנוע ביתית אלחוטית היא אמנם הפתרון האולטימטיבי, אך ישנם כמה פקטורים שחשוב לקחת בחשבון.

מערכת אלחוטית אמנם תסיר ממך את הדאגה לכבלים בין הרסיבר לרמקולים, אך רמקולים אלחוטיים דורשים מקור מתח חשמלי.

החיסרון העיקרי במערכת שמע אלחוטית היא אספקת מקור חשמל לכל רמקול ורמקול, בנוסף לעובדה שעלויות מערכות אלחוטיות גבוהות במיוחד.

ללקוח המחפש מערכת קולנוע ביתית בזול יחסית, ספק אם מערכת אלחוטית היא פיתרון שעליו לשקול.

איך מחברים מערכת קולנוע ביתית

חיבור המערכת כולל את חיבורם של כל החלקים לכדי מערכת פעילה אחת. משימת החיבור היא אינה מורכבת ואינה דורשת ידע טכני רב או כל ניסיון קודם. תוכלו להיעזר בשלבים הבאים: 

  • תכנון – ראשית, יש לתכנן היטב את הרכב המערכת ואת מיקומם המיועד של כל הרכיבים.
  • חיבור הרמקולים – חיבור הרמקולים למגבר נעשה בעזרת כבר רמקולים ייעודי, בדרך כלל יכלול הכבל שני ראשים המגיעים בצבעים שונים – בדרך כלל אדום ושחור. יש לבצע התאמה בין החיבור לצבע הכבל ולבצע זאת בכל אחד מהרמקולים שברשותכם. 
  • חיבור יתר הרכיבים – חיבור הטלוויזיה, מקור ווידאו ורכיבים נוספים. חיבורים אלו הם נפוצים ופשוטים, כל עליכם לעשות הוא להתאים בין החיבור לצורת הכבל. 
  • חיבור לחשמל – רק לאחר שכל חלקי המערכת מחוברים להם יחדיו, ניתן להמשיך ולחבר את המערכת לרשת החשמל. 

 

ממה מורכבת מערכת הקולנוע הביתי?

איכות הרסיבר חשובה לא פחות מאיכות הרמקולים כשזה נוגע להרכבת מערכת קולנוע, מאחר והוא משפיע ישירות על איכות הסאונד המופק.

מגבר טוב יפיק סאונד תוך ניצול מקסימלי של המערכת ומבלי לעוות את הצליל. רצוי להתייעץ עם איש מקצוע בעניין הרכבת מערכת קולנוע ביתית המותאמת לחלל החדר שלכם.

רמקולים ומגבר אשר נבחרו בקפידה יסייעו מאוד להנאה מחוויה קולנועית גדולה מהחיים בסלון ביתך או בחדר ייעודי.

רכישת מערכת שאינה מותאמת לחלל החדר ויתר האלמנטים שיש לקחת בחשבון, אמנם לא תאמר דבר לאדם שאינו חד שמיעה, אך המשפט המתאים ביותר במקרה הזה הוא “חבל על הכסף” – תמורת מחיר מעט גבוה יותר ומעט סבלנות, יכלת לרכוש לעצמך מערכת אודיו מושלמת.

מקור התמונה במערכת שמע

חשוב מאוד להקפיד שנגן המדיה של מערכת הקולנוע יתמוך במגוון הרחב ביותר של הפורמטים הקיימים היום בשוק. לדוגמא, אם בכוונתכם להשתמש בדיסקים צרובים, שימו לב שהנגן שלכם תומך בסרטי Divx.

אם ברצונך לראות סרט באיכות גבוהה (HD) וודא שקיימת יציאת HDMI במכשיר. כיום, פורמט ה- “Blu- Ray” נפוץ ביותר ולכן כדאי לבחור נגן שתומך בפורמט זה.

בין יתר התכונות שרצוי להתחשב בהן הוא חריץ ה- USB אשר מאפשר לצפות בסרטים מכונן נייד וחריץ לכרטיס זיכרון שמאפשר העלאת תכנים מהירה ללא צורך בהעברת נתונים לכונן זיכרון נפרד.

רכיבי הפקת השמע במערכת

מערכות שמע ביתיות אינן יכולות להיקרא “מערכות” במידה ואינן כוללת רכיבים חיוניים להגדרה זו. ככלל, מערכות שמע ביתיות אמורות לכלול 6 רכיבים עיקריים:

מגבר – מערכת שמע ביתית הראויה להגדרה, כוללת מגבר, אליו מתחברים מכשירי המדיה (ממיר, DVD וכו’..). רבים נוטים לבלבל בין מגבר לרסיבר אך קיים הבדל ברור בו ניגע מאוחר יותר.

רמקולים

רמקול סנטר (מרכזי) – למיקסום חווית השמע, מערכות שמע לבית כוללות רמקול מרכזי (שמו כן הוא: Center). תפקידו העיקרי והבלעדי הוא להפיק את התדרים המופקים בדיבוב. משמע, צלילי הדיבר של הדמויות יהוו את עיקר הצלילים המופקים מהרמקול.

רמקול סאב וופר – מערכות שמע לבית יכללו רמקול רצפתי בודד (או שקוע בקיר) אשר כל תפקידו הוא להפיק תדרים נמוכים, קרי, צלילי “בס”. איכותו של רמקול זה יקבע בין היתר על סמך טווח התדרים שהוא מסוגל להפיק.

רמקולים קדמיים – כחלק בלתי נפרד מכל מערכת שמע – מן הסתם, מערכות קולנוע ביתי יכללו זוג רמקולים קדמיים לצידי מסך הטלויזיה או המקרן. בין אם הם תלויים, שקועים בקיר, עומדים על הרצפה או מונחים על מזנון או מדף.

רמקולים אחוריים – מערכות קולנוע בעלות יכולת סאונד היקפי חייבות לכלול רמקולים אחוריים (או במונח המקובל – “סראונד”). מערכות שמע לבית אשר כוללות רמקולים אחוריים הינן “מערכות סראונד” בהגדרה. משמע, הרמקולים האחוריים מפיקים את הצלילים ההיקפיים להענקת תחושת הסראונד. צלילים אלה הוגדרו מראש כצלילים היקפיים במעמד הקלטת הסרט\המוזיקה.

רמקולים חיצוניים – מערכות קולנוע ביתי לא חייבות לכלול אותם כמובן אך חשוב לציין את האפשרות לחבר למגבר (לא כל מגבר, רק מגבר המיועד לכך) רמקולים נוספים לחצר\מרפסת ואפילו למקלחת הודות לעמידותם בתנאי מזג אוויר קשים בכלל ומים בעיקר.

עבור לקטלוג: רמקולים לקולנוע ביתי

מה זו מערכת 5.1?

בקצרה, קולנוע ביתי המורכב מ-5 רמקולים היקפיים (surround sound) + רמקול סאב וופר 1.

מה זו מערכת 7.1?

בקצרה, קולנוע ביתי המורכב מ-7 רמקולים היקפיים (surround) + רמקול סאב וופר 1. לרוב, ניתן להסב את 2 הרמקולים הנוספים בהיקף לטובת רמקולים  חיצוניים ו\או מוגני מים לשימוש בחצר, בגינה, במרפסת או במקלחת/מטבח.

אפשרות נוספת היא לקבוע זוג רמקולים נוסף שיוגדרו להפיק צלילים בתדר ספציפי על מנת להעצים את חווית הקולנוע הביתי.

איך לבחור את ציוד מערכת הקולנוע?

מקרן

מסך הקרנה:

נכון להיום, סוג המסך הטוב ביותר הינו מסך שטוח בטכנולוגיית LED אם כי לא מעט חסידי הפלזמה עדיין עומדים על כך שמסכי פלזמה מפיקים תמונה “חמה” יותר, קרי, עומק הצבעים חי יותר לטעמם (לחץ על הקישור הבא למעבר למאמר פלזמה מול LED).

כמובן שככל שהמסך גדול יותר, כך חויית הצפייה תהיה מהנה יותר. אם אין בכוונתך להסתפק במסך שטוח תלוי על הקיר, הברירה הטבעית עבורך היא מקרן בעזרתו תוכל להקרין סרטים על הקיר או על מסך הקרנה.

רמקולים

סט רמקולים:

הרכב הרמקולים משתנה ממערכת למערכת. ההרכב הנפוץ ביותר והעונה על ההגדרה “מערכת קולנוע”  הוא סט המורכב מ- 6 רמקולים (הנקרא גם מערכת רמקולים 5.1); זוג רמקולים קדמיים, זוג אחוריים, רמקול סנטר מרכזי ורמקול סאב וופר (רצפתי או שקוע בקיר והוא למעשה ה- 0.1).

רסיבר

רסיבר: 

למערכות קולנוע הכוללת יותר משני רמקולים מומלץ להתאים רסיבר ולא מגבר (שלרוב משמש כאמצעי הגברה במערכות סטריאו דו-ערוציות).

הרסיבר אחראי לפיענוח אותות מהנגן (Dvd או סטרימר בדרך כלל) ומעביר אותן לרמקולים. רסיבר טוב הוא כזה המסוגל להכיל כמה שיותר חיבורי מכשירי מדיה בנוסף לשלל פונקיות מתקדמות.

כמו כן, הוא אמור להיות ממסוגל לבצע פענוח קול בשיטות שונות, בניגוד למגבר המיועד עבור מערכות סטריאו.

DVD בלו ריי

נגן מדיה:

מומלץ שנגן המדיה (dvd \ סטרימר) יהיה מסוגל לקרוא את כל סוגי הדיסקים והקבצים.

כמו כן, חשוב שיהיה מסוגל לספק תמונה איכותית ובכמה שיטות שידור על מנת להבטיח שלא נתאכזב מאי יכולת קריאת המדיה.

מומלץ שהמכשיר יהיה מולטייזן כך שיוכל לנגן סרטים מכל האזורים (zones) ולבדוק שבמכשיר קיימת יציאות קול אנאלוגיות ודיגיטאליות. תפעול ידידותי למשתמש גם הוא אלמנט חשוב אם כי לא הכרחי.

קולנוע ביתי בקצות האצבעות

נמאס מכל השלטים? רוצים שליטה מלאה על מערכת הקולנוע הביתי ממכשיר הטאבלט או הטלפון החכם? סטריאו סאונד מעניקה שירות הגדרת אפליקציות מדהימות, שהפכו את השליטה בקולנוע הביתי לנוחה וקלה מתמיד!

גלו כיצד האפליקציות המובילות בעולם הקולנוע הביתי מיועדות לפשט את שליטתכם במערכת השמע הביתי. סקירת אפליקציות קולנוע ביתי פיוניר, דנון, ימאהה ואונקיו…

קולנוע ביתי מדריך

לאווירת עולם הקולנוע הביתי הפרטי שלכם, תזדקקו לכל הפחות ל:

  1. מערכת שמע בסראונד (היקפית).
  2. מסך ההקרנה הגדול ביותר שתוכלו להרשות לעצמכם (מסך טלויזיה או מקרן).

המדריך המתומצת יעזור לאלו מכם הנחושים להגשים את החלום – עולם הקולנוע הביתי ממש בסלון ביתכם.

גלו מהיכן להתחיל, למה תזדקקו, וכיצד לבחור את ציוד האודיו שיעניק עבורכם את הסאונד הטוב ביותר שמערכת הקולנוע הביתי שלכם תוכל להפיק, במסגרת התקציב שתבחרו.

קולנוע ביתי מערכות ציוד ואביזרים

עולם הקולנוע הביתי חדש לכם לגמרי? אין לכם מושג מי נגד מי ומהיכן להתחיל? אל דאגה, צוות האתר הקים מדריך מופשט לסייע בדיוק לאנשים שכמוכם, אינם מתמצאים בכל סך עולם הקולנוע הביתי ומחפשים את ההגיון מאחורי כל הציוד, האביזרים, המונחים והמושגים שבהחלט עלולים לבלבל.

כיצד לבחור את הרסיבר למערכת הקולנוע הביתית?

ראשית, נקדים ונאמר שאופציית ההשכלה העצמית שלך שמורה לך אך אין ספק שמומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע בעניין. כשזה נוגע לרסיבר, הכלל החשוב ביותר הינו לוודא שהוא יחידה נפרדת התומכת בטכנולוגיית HD.

מומלץ מאוד לרכוש רסיבר עם מספר רב של כניסות HDMI כך שבעתיד, תהיה מוכן לכל מכשירי אלקטרוניים עתידי אשר מזין את הרסיבר באמצעות טכנולוגיה זו.

 

מי היצרנים הידועים בעולם הקולנוע הביתי?

אונקיו – Onkyo, דנון – Denon, הרמן קרדון – Harman Kardon, רוטל – Rotel, ימאהה – Yamaha, סוני – Sony, מרנץ – Marantz, פיוניר – Pioneer, נָאד – NAD, אנטם – Anthem, ארקם – Arcam, קיימברידג’ אודיו –Cambridge Audio ועוד רבים וטובים.

בין אם דאגת להתייעץ עם בעל מקצוע או לא, יש להגיע לחנות ולבקש הדגמה, רצוי להגיע עם דיסקים מוכרים שלכם – מוזיקה (CD) ו\או סרטים ( חשוב שאיכות הסרט יהיהBlu-ray).

במקרה האידאלי, בחינת הרסיבר תתבצע עם רמקולים זהים לאלו שנמצאים אצלך בבית ושאתה מכיר. באם אין ברשותך מערכת שמע כלל, דאג לשמוע את הרסיבר בפעולה עם שלל של רמקולים שונים.

כמו כן, לכל רסיבר גוון צליל שונה במשהו מהמתחרים וגם יכולת “הדחיפה” (הנעה של) הרמקולים איננה זהה ולכן השילוב של רסיבר קולנוע ביתי ישמע שונה בכל פעם שתחליפו רסיבר. זכור קווים מנחים אלו בהגעתך לאולם התצוגה.

מהם המדדים לאיכות רסיברים למערכת קולנוע ביתית?

רסיברים למערכת שמע ביתית, נמדדים בהספקים איתם הם יודעים לעבוד כן באיכות הרמקולים בהם הם מסגלים לתמוך.

נוסף על כך, ישנם רסיברים המציעים תכונות נוספות מעבר לשימוש הבסיסי בתור “צומת דרכים” האחראית על ניתוב הצלילים והתמונה.

רסיברים מסוימים מסוגלים גם לשפר את איכות הצליל ולהוסיף לו אפקטים שונים בהתאם להגדרות שנקבעו מראש על ידי היצרן או על ידי המשתמש.

למשל, אפקט צליל לסרטי מתח בהם מוגברים סוגי צלילים מסוימים על מנת להעצים עוד יותר את חווית הצפייה לעומת שידורי חדשות בהם ההבדלים בין הצלילים מתעמעמים ואין צורך בדרמטיזציה.

הרסיבר הוא “המוח” של מערכת הקולנוע הביתי שלך, בחר אותו בקפידה.

איך משפיעה איכות הכבלים על מערכות קולנוע ביתיות אם בכלל?

זה לא כל יום שרוכשים מערכת שמע איכותית לבית. סיקרנו את נושא הרסיבר, נגענו בנושא הרמקולים ואל לנו להזניח את נושא הכבלים.

עבור לקטלוג: כבלים HDMI איכותיים.

כשזה נוגע לאודיו\וידאו, HDMI הפך להיות הממשק הרשמי של מסכי פלזמה, LCD, LED נגני Blu-ray, קונסולות משחקים ומכשירי קולנוע ביתי שונים.

פורמט HDMI – High Definition Multimedia Interface, הנשען (מבחינה טכנית) על פורמט ה-DVI, הפך בשנים האחרונות לפורמט הסטנדרטי עבור קולנוע ביתי ברזולוציה גבוהה.

מהם התקנים השונים של כבלים HDMI?

  • קיימים מספר דורות / גרסאות של תקני HDMI: החל מ HDMI 1.0 וכלה ב- HDMI 2.1, החדיש ביותר.
  • תקנים 1.0- 1.2 תומכים בכל הפורמטים המקובלים של HD, עד ל-1080P/60Hz. קיימים ביניהם הבדלים קטנים, בעיקר בסוגי האודיו הדיגיטאלי הנתמכים.
  • תקן 1.3 מסוגל לתמוך גם ברזולוציות HD גבוהות ובעומק צבע גדול יותר, אולם יש לזכור שכיום נדירים מאוד התכנים הקיימים ברזולוציות גבוהות מ-1080P.
  • תקן HDMI 1.4 או החדש יותר HDMI 1.4a תומך גם בהעברת תלת מימד באיכות 1080p.
  • תקן 2.0 HDMI מתאים להעברת סיגנל בקצבים 18Gbps להעברת תמונה 4K
  • תקן HDMI 2.1 תומך בהעברת סיגנל בקצבים של 48Gbps  המתאים להעברת תמונה 8K.

איכות הכבלים חשובה לא פחות מאיכות מערכת הקולנוע הביתי עליה השקעת סכלם לא מבוטל. כמובן שאין זו “חובה” אלא אם כי המלצה חמה – דאג לאבזר את מערכת הקולנוע שברצונך לרכוש בכבלים איכותיים התומכים בטכנולוגיה עתידית ושעמידים לאורך זמן. הענק למערכת השמע שלך את היחס הראוי לה, יחס של מלכה.

איזו מערכת קולנוע ביתית טובה כדאי לקנות

לבסוף נשאלת השאלה, איזו מערכת קולנוע תהיה הטובה ביותר. האמת היא שאין תשובה אחת ברורה וישנן אופציות רכישה רבות אשר תהנה טובות ומוצלחות. על מנת להגיע לתשובה הנכונה ביותר עבורכם, יש לקחת בחשבון שני גורמים עיקריים: 

  • הצורך שלכם – יש לאפיין היטב את הצורך שלכם מהמערכת, להבין מהו אופי השימוש הצפוי ואיזו מערכת תוכל לענות בצורה הטובה ביותר על צורך זה. 
  • מסגרת תקציבית – לפני שתתחילו בחיפוש אחר המערכת הטובה ביותר, נסו לקבוע מסגרת תקציבית ממנה לא תרצו לחרוג. קביעת מסגרת תקציב תסייע לכם להתמקד אך ורק ברכיבי המערכת הרלוונטיים ביותר. 

 

איפה מומלץ לרכוש מערכת קולנוע ביתית איכותית?

החיפוש אחר מערכות שמע איכותיות הוא פשוט, במידה והנך יודע בדיוק מה אתה מחפש. לרוב, תעדיף לשמוע לעצת חבר, קרוב משפחה שרכש מערכת קולנוע ביתית פיוניר או לאינטואיצה שלך שאומרת “הנה! מצאתי! זו מערכת שאני מעוניין בה!”.

הדילמה הלא נוחה שבין תקציב לפשרה על איכות עלולה לעלות ביוקר – הן מבחינת תקציב והן מבחינת שביעות רצון לאחר הרכבת מערכת הקולנוע בבית.

אם ברצונך במערכת שמע איכותית, אנו ממליצים להימנע ככל האפשר מרשתות החשמל המוכרות ופנייה לחנות, בעל מקצוע שמתמחה במערכות אודיו.

כמו כן, חשוב להבין שכמו כל תחום אחר, לאיכות מערכות סטריאו יש מחיר. השתדל להתייעץ עם איש מקצוע מומחה ולקבל מעט מושג אודות מחירים של מערכות איכותיות יותר, איכותיות פחות ומה מבדיל ביניהן.

התייעצות עם איש מקצוע הכרחית להבטיח שאת כספך הטוב תוציא על מערכת קולנוע ביתית שתחזיק לאורך זמן ותספק את המענה על צרכיך.

לא בכוונה לזלזל או להכליל, אבל באופן כללי, מומלץ להמנע מהתייעצות עם איש מכירות ברשתות השיווק במידה ומערכת קולנוע ביתית – איכותית – היא המערכת בשבילך.

שים לב: קביעת מחיר וצרכים מראש, תקל את תהליך בחירת המערכת המתאימה לצרכיך.

בברכה,
צוות © סראונד סאונד

 

טיפים והמלצות

מאמרים בנושא מערכת קולנוע ביתית

X

משפצים? מתחדשים? כנסו כאן לטיפים והמלצות בעולם האודיו וידאו

זקוקים לעזרה?

יצירת קשר מהירה

X